واعظ

آن که در مجالس مذهبی یا ترحیم سخنرانی میکند

جنسیت اسم واعظ

پسر

واعظ به انگلیسی

vaez

تعداد واعظ ها در ایران

303

تلفظ واعظ به فارسی

واعظ

ریشه اسم واعظ

عربی

تلفظ واعظ به انگلیسی

/vāez/

رنگ اسم واعظ

صورتی

ابجد اسم واعظ

977

ابجد وسیط اسم واعظ

17

ابجد صغیر اسم واعظ

14

درباره نام واعظ

واعظ یکی از اسم های محبوب بین ایرانیان است. جنسیت اسم واعظ پسر است و بنابراین میتوانید این اسم را روی پسر خودتان قرار دهید. همچنین این اسم را میتوان به صورت ترکیبی با نام های دیگر نیز استفاده کرد که این مورد امتیاز بسیار بزرگی برای اسم محسوب میشود.

اسم واعظ که در انگلیسی به صورت vaez نوشته میشود و به دلیل ریشه عربی که دارد در کشورهای دیگری جز ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این نام به طور تقریبی در داخل کشور 303 بار تا کنون استفاده شده است و میتوان گفت که از نام های پرطرفدار محسوب میشود.

خصوصیات اسم واعظ

از نظر قوای بدی شگفت انگیز هستی که آن هم نشأت گرفته از اراده بالای شماست. نیروی اراده ی شما سبب شده است که رویاهایی که دارید را به راحتی بدست آورید. با چنین خصوصیاتی شما یک مدیر واقعی هستید و میتوانید مسئولیت های مختلفی را به عهده گرفته و با یاری به دیگران آن ها را نیز در مسیر درست قرار دهید. از دیدگاه عاطفی قدرت بالایی دارید ، به عمق روابط عاطفی می روید، در حالی که در سمت مقابل با هر کسی نیز صمیمی نمی شوید.

اسم واعظ و معنی اسم واعظ

ریشه اسم واعظ

همانطور که گفتیم ریشه اسم واعظ عربی می باشد و تلفظ واعظ در فارسی و با توجه به لغت نامه های مرجع همچون فرهنگ لغت دهخدا ، معین و ... به صورت " واعظ " است.

در زبان انگلیسی نیز تلفظ این اسم به شکل “ /vāez/ " مرسوم است و ممکن است در برخی از کشورهای انگلیسی زبان به شکل های دیگری نیز تلفظ شود. صوت اسم واعظ بسیار زیبا می باشد و از این رو در هر زبانی از انگلیسی ، فرانسوی تا آلمانی به طور کامل قابل هجی کردن است.

معنی اسم واعظ در فرهنگ لغت

از نظر معنی می توان این اسم را بسیار زیبا و خوش معنا توصیف کرد. معنی اسم واعظ در فرهنگ لغت های مختلف به صورت زیر آورده شده است.

معنی اسم واعظ در فرهنگ فارسی عمید:
وعظ‌ کننده، پند دهنده، اندرز دهنده


معنی اسم واعظ در ثبت احوال

1- آن که در مجالس مذهبی یا ترحیم سخن رانی میکند؛ 2- (اعلام) 1) سیدجمالالدین واعظ اصفهانی [1279-1326 قمری]، عالم و واعظ ایرانی، ملقب به صدرالواعظین و صدرالمحققین، اجدادش از جبل عامل لبنان به ایران آمدند.
در کودکی پس از مرگ پدرش به همراه مادر به تهران آمد.
بعد از اتمام تحصیلات ابتدایی در تهران به اصفهان رفت و به فراگیری فلسفه، عرفان و عربی پرداخت به خاطر جو استبدادی که ظلالسلطان در اصفهان ایجاد کرده بود به تبریز رفت و خطابههایی ایراد نمود در اوایل مشروطیت به طرفداری از مشروطه سخنرانی میکرد پس از به توپ بستن مجلس دستگیر و به زندان بروجرد فرستاده شد.
در آنجا به دست عمال محمدعلی شاه مسموم و خفه شد.
پیکرش را در قبرستان یخچال بروجرد دفن کردند.
محمدعلی جمالزاده نویسندهی معروف فرزند اوست، از آثار اوست: کتاب رؤیای صادقه که با همکاری شیخ احمد مجداسلام کرمانی و میرزا نصرالله ملکالمتکلمین در زمان حاکمیت ظلالسلطان بر اصفهان منتشر شد.
کتاب لباسالقتوی و مجموعه مقالاتی که در روزنامه حبلالمتین و نشریات مصر چاپ میشد؛ 2) شیخ ملاباقر واعظ تهرانی [1255-1313 قمری] عالم دینی و واعظ ایرانی در تهران به دنیا آمد از وعاظ برجستهی دوران ناصرالدین شاه قاجار بود در شهر مشهد در هنگام زیارت درگذشت و در مقبرهی شیخ بهایی دفن شد.
از آثار اوست: جنةالنعیم والعیش السلیم در احوال سید عبدالعظیم (ع)، الاصرار فیالاستغفار، الخصایص الفاطمیه، برهان التجارة فی ارایة الطریق، وایقاظ القوم فی آداب الصوم؛ 3) کمالالدین حسین بن علی کاشفی سبزواری [906-910 قمری] دانشمند، نویسنده و واعظ ایرانی معروف به ملاحسین کاشفی و ملاحسین واعظ سبزواری بود.
در روستای بیهق (از توابع سبزوار) زاده شد دوران کودکی و بخشی از دوران جوانی خود را در زادگاهش گذراند.
در آن زمان با صدای خوش و بیان دلپذیر به موعظه میپرداخت و از این طریق شهرتی به دست آورد سپس به نیشابور و از آنجا به مشهد سفر کرد سپس در جستجوی خواجه سعدالدین کاشغری از بزرگان مشایخ نقشبندیه به هرات سفر کرد، در هرات هنگام زیارت قبر خواجه سعدالدین با جامی، عارف و شاعر معروف ایرانی ملاقات کرد و پیروی از نقشبندیان را پذیرفت.
سپس در هرات ماند و به وعظ، تألیف و تصنیف پرداخت با رجال و شاهزادگان آشنایی یافت در زمان پادشاهی سلطان حسین میرزای بایقرا به خدمت امیر علیشیر نوایی رسید و نزد او تقرب یافت از آثار مهم و معروف اوست: مواهب عِلّیه یا تفسیر حسینی، روضةالشهداء، انوار سهیلی که تحریر جدیدی از کلیله و دمنه است، بدایع الافکار فی صنایع الاشعار، و فتوت نامهی سلطانی؛ 4) میرزامحمد رفیع واعظ قزوینی [1027-1089 قمری] ملقب به رفیعالدین، شاعر، نویسنده، خوشنویس و عالم دینی ایرانی، از شاگردان آخوند ملاخلیلا بود.
از بیشتر علوم معقول و منقول و علوم ادبی برخوردار بود.
در شعر پیرو سبک هندی یا اصفهانی بود.
مهمترین کتاب او به جز دیوان اشعار، کتاب ابواب الجنان است که از آثار مهم اخلاقی و دینی به شمار میرود.

حروف ابجد و طالع بینی نام واعظ

حروف ابجد و طالع بینی نام

یکی از نکاتی که در انتخاب اسم برای بسیاری اهمیت دارد ، توجه به حروف ابجد اسم و طالع بینی آن است. ابجد اسم واعظ عدد " 977 " و ابجد وسیط " 17 " ، ابجد صغیر " 14 " می باشد . با مشخص شدن عدد ابجد اسم میتوانید در مورد فاکتور های طبقات اجتماعی همچون اشرافی ، عرفانی ، کم درآمد و حادثه ساز محاسباتی را انجام دهید.

همچنین بسیاری بر این باورند که با توجه به جمع حروف ابجد میتوان طالع بینی کرد و مشاهده شده است که برخی با استفاده از همین اعداد اقدام به فالگیری بر اساس اسم نیز میکنند. در این بین با اصطلاحاتی همچون ابجد کبیر و ابجد صغیر نیز برخواهید خورد.

طالع بینی از روی حرف اول اسم
افرادی که نامشان با حرف “و” آغاز می‌شود، اغلب از خود برافراشته و مغرور به نظر می‌رسند. اما در صورتی که کسی به کمک آن‌ها نیاز داشته باشد، همواره آماده ارائه کمک خواهند بود. البته باید توجه داشت که این افراد ممکن است در حضور دیگران، به طور پنهانی درباره آنان بدگویی کنند.

نکته ی دیگری که میتوان در مورد اسم واعظ گفت تاثیر آن بر فرزند شما می باشد. معنای این اسم ارج و منزل بیشتری را برای فرزند شما در بین هم سن و سال هایش ایجاد خواهد کرد و فرزند شما همواره به خاطر نام زیبای خود از شما سپاسگذار خواهد بود.

افراد مشهور هم نام

نظرتون درباره اسم واعظ چیه؟ ارسال دیدگاه

🏆 امتیاز شما به اسم واعظ

🎯 اشتراک گذاری این صفحه

واتساپ تلگرام

📣 نام های هم آوا با اسم واعظ

📁 دسته بندی اسم ها

😍 شاید شما هم دوست داشت باشید

ترکیب دو اسم محمد و سدیس (ستوده و نام یک قبیله)

تحسين، ستايش، سپاس، تبريك، آفرينش، دعا

بی نظير، (به مجاز) زيباروی

ترکیب دو اسم امیر و مسعود (پادشاه و نيک‌بخت)

آواز، بانگ، فریاد

ملاقات، ديدن يكديگر، ديدن، مشاهده، (به مجاز) چهره

آهو، غزال، چشمِ زیبا

منسوب به حدیث، داستان، حکایت

💬 نظرتون درباره این اسم برامون بنویسید