خطیب

سخن ران

جنسیت اسم خطیب

پسر

خطیب به انگلیسی

khatib

تعداد خطیب ها در ایران

324

تلفظ خطیب به فارسی

خَطیب

ریشه اسم خطیب

عربی

تلفظ خطیب به انگلیسی

/khatib/

رنگ اسم خطیب

بنفش

ابجد اسم خطیب

621

ابجد وسیط اسم خطیب

21

ابجد صغیر اسم خطیب

9

درباره نام خطیب

خطیب یکی از اسامی محبوب و پرطرفدار در بین ایرانیان است. این نام، عموماً برای پسران استفاده می شود و می توانید آن را به عنوان یک انتخاب مناسب برای پسر خود در نظر بگیرید. همچنین، می توان اسم خطیب را با نام های دیگر ترکیب کرد و از این ترکیبات بسیار زیبا و متنوع نام برد.

استفاده از اسم خطیب، به خاطر ریشه عربی اش، در کشورهای دیگر نیز رایج است و در طول سالها به محبوبیت بالایی دست یافته است. در واقع، این نام تاکنون حدود 324 بار در داخل کشور استفاده شده است و به عنوان یکی از نام های پرطرفدار محسوب می شود.

خصوصیات اسم خطیب

فیلسوفان بزرگ تاریخ نامهایی به رنگ بنفش دارند ! این مورد به گونه ای اثبات شده است که بنفش رنگی اسرار امیز بخصوص در عمل و نجوم می باشد . شما فردی علاقه مند به فلسفه ، علم ماور الطبیعه و نجوم هستید و به شدت در پی جستجوی چیزهای عجیبی هستید که هر کسی توانایی تفکر در مورد آنها را ندارد. چنین توانایی هایی سبب میشود که دور از دیگران باشید و تنهایی را به همراهی با افرادی با خلق و خوی متفاوت با خود ترجیح دهید.

اسم خطیب و معنی اسم خطیب

ریشه اسم خطیب

همانطور که گفتیم ریشه اسم خطیب عربی می باشد و تلفظ خطیب در فارسی و با توجه به لغت نامه های مرجع همچون فرهنگ لغت دهخدا ، معین و ... به صورت " خَطیب " است.

در زبان انگلیسی نیز تلفظ این اسم به شکل “ /khatib/ " مرسوم است و ممکن است در برخی از کشورهای انگلیسی زبان به شکل های دیگری نیز تلفظ شود. صوت اسم خطیب بسیار زیبا می باشد و از این رو در هر زبانی از انگلیسی ، فرانسوی تا آلمانی به طور کامل قابل هجی کردن است.

معنی اسم خطیب در فرهنگ لغت

از نظر معنی می توان این اسم را بسیار زیبا و خوش معنا توصیف کرد. معنی اسم خطیب در فرهنگ لغت های مختلف به صورت زیر آورده شده است.

معنی اسم خطیب در فرهنگ فارسی عمید:
۱. کسی که خطبه می‌خواند.
۲. سخنران.

معنی اسم خطیب در لغت نامه دهخدا:
خطبه خوان، آنکه خطبه نماز می خواند، ج خُطَباء

معنی اسم خطیب در ثبت احوال

۱- آن که در سخنرانی مهارت دارد، سخن ران، آن که خطبهی نماز جمعه را میخواند؛ ۲- (اعلام) ۱) عبدالجواد خطیب [۱۲۷۹-۱۳۵۹ قمری] خوشنویس، ادیب، خطیب و شاعر متخلص به خطیب و ملقب به لسانالدین فرزند ملاعبدالله تحصیلات خود را نزد بزرگان اصفهان گذراند و امام جمعه اصفهان لقب خطیب به او داد.
در اعیاد خطبه میخواند.
خط را زیبا مینوشت و معلم خوشنویسی در مدرسهی ملی قدسیه بود.
دارای دیوان شعری شامل سه هزار بیت است؛ ۲) خطیب اربلی [۶۸۶ قمری] بدرالدین ابوالمعالی محمدبن علی، عالم نظری موسیقی، مدتی در دربار شمسالدین صالح از ملوک ارطقی ماردین به سر برد.
از آثار اوست: جواهر النظام فی معرفة الانعام در موسیقی، که در سال ۷۹۲ قمری آن را به نظم درآورد)، رسالة فی تعریف العلوم؛ ۳) خطیب اسکافی [۴۲۰قمری] فقیه، ادیب و لغوی ایرانی، در اصفهان به دنیا آمد.
ابتدا کفشگر بود سپس خطیب ری شد.
در علم فقیه از محضر قفال مروزی بهره برد.
در نحو و ادب و لغت نیز تبحر داشت.
بنا به قول سمعانی ابتدا از اصحاب رأی بود سپس از اصحاب حدیث گردید.
ابومنصور سمعانی از او روایت میکرد.
از آثار اوست: مبادی اللغة العربیة، نقدالشعر، لطف التدبیر فی سیاسة الملوک، العزّة، و درةالتنزیل و غرّة التأ ویل فی الآیات المتشابهة؛ ۴) خطیب بغدادی [۴۶۳ قمری] ابوبکر احمدبن علی بن ثابت معروف به حافظ شرق، تاریخ نگار، حافظ حدیث، ادیب و فقیه عرب، از مردم حوالی بغداد بود و در همان جا نشو و نما یافت به بصره، نیشابور، اصفهان، همدان و دمشق سفر کرد و علم آموخت سپس به بغداد بازگشت و چون مانند پدرش خطیبی را پیشه خود کرد به خطیب بغدادی معروف شد.
ابتدا مذهب حنبلی داشت، ولی بعد به مذهب شافعی درآمد و همین باعث دشمنی حنبلیها نسبت به او شد.
نزد قائم خلیفه و وزیرش، ابن مسیلمه، تقرب داشت.
سرانجام در بغداد درگذشت.
از آثار اوست: تاریخ بغداد، الکفایة فی معرفة اصول علم الروایة، تقییدالعلم، الجامع الاخلاق الراوی والسامع، والمتفق والمفترق؛ ۵) خطیب تبریزی [۴۲۱-۵۰۲ قمری] ابوزکریا یحیی بن علی بن محمد تبریزی، شاعر، ادیب و لغوی ایرانی معروف به خطیب در تبریز به دنیا آمد در بغداد نشو و نما یافت و از محضر عالمانی چون ابوالعلاء معری، ابوالقاسم الرقی و ابومنصور جوالیقی بهره برد و علوم زمان را فرا گرفت به مصر سفر کرد و پس از چندی به بغداد بازگشت و به تدریس و تولیت کتابخانه و ریاست علوم ادبی نظامیه آن شهر مشغول شد، گفتهاند بسیار شراب مینوشید و به شادخواری معروف بود به همین دلیل مانند استادش ابوالعلاء معری همواره مورد طعن متشرعان قرار میگرفت.
وی در بغداد درگذشت.
از آثار اوست: شرح حماسه ابی تمام، شرح دیوان متنبی، شرح دیوان ابوالعلاء معری موسوم به سقط الزند، و شرح معلقات سبع، اشعاری نیز به زبان عربی دارد؛ ۶) خطیب قزوینی [۶۶۶-۷۳۹ قمری] ابوالمعالی جلالالدین محمدبن عبدالرحمان، قاضی، خطیب، فقیه و ادیب ایرانی تبار، معروف به خطیب قزوینی و خطیب دمشقی، اصلش از قزوین و مولدش موصول بود به روم و مصر و شام سفر کرد به ادبیات فارسی، ترکی و عربی مسلط بود و مدتها قاضی مصر، قاضی و خطیب دمشق و قاضی القضاة آناتولی بود.
مردی فصیح، خوش خط و کریم بود و بیشتر مال خود را انفاق میکرد.
از آثار اوست: تلخیص المفتاح و الایضاح (شرح تلخیص المفتاح).

حروف ابجد و طالع بینی نام خطیب

حروف ابجد و طالع بینی نام

یکی از نکاتی که در انتخاب اسم برای بسیاری اهمیت دارد ، توجه به حروف ابجد اسم و طالع بینی آن است. ابجد اسم خطیب عدد " 621 " و ابجد وسیط " 21 " ، ابجد صغیر " 9 " می باشد . با مشخص شدن عدد ابجد اسم میتوانید در مورد فاکتور های طبقات اجتماعی همچون اشرافی ، عرفانی ، کم درآمد و حادثه ساز محاسباتی را انجام دهید.

همچنین بسیاری بر این باورند که با توجه به جمع حروف ابجد میتوان طالع بینی کرد و مشاهده شده است که برخی با استفاده از همین اعداد اقدام به فالگیری بر اساس اسم نیز میکنند. در این بین با اصطلاحاتی همچون ابجد کبیر و ابجد صغیر نیز برخواهید خورد.

طالع بینی از روی حرف اول اسم
افرادی که ابتدای نامشان حرف “خ” است، علاوه بر داشتن چشمان زیبا و مهربان، به طور قابل توجهی مقرراتی هستند و همواره سعی می‌کنند روزی کمی داشته باشند. این افراد به شدت به نظم و انضباط علاقه‌مند هستند و قوانین را رعایت کرده و از مراعات اصول و قواعد زندگی پیروی می‌کنند. آن‌ها همچنین در تلاش هستند تا بهترین خود را به نمایش بگذارند و در هر فعالیتی که مشغول می‌شوند، خوشحالی را تجربه کنند. به طور کلی، افراد با حرف خ در نام خود با صفات فرهنگی و رفتاری بسیار قوی و منحصربفردی همراه هستند.

نکته ی دیگری که میتوان در مورد اسم خطیب گفت تاثیر آن بر فرزند شما می باشد. معنای این اسم ارج و منزل بیشتری را برای فرزند شما در بین هم سن و سال هایش ایجاد خواهد کرد و فرزند شما همواره به خاطر نام زیبای خود از شما سپاسگذار خواهد بود.

نظرتون درباره اسم خطیب چیه؟ ارسال دیدگاه

🏆 امتیاز شما به اسم خطیب

🎯 اشتراک گذاری این صفحه

واتساپ تلگرام

📣 نام های هم آوا با اسم خطیب

📁 دسته بندی اسم ها

😍 شاید شما هم دوست داشت باشید

ساکنان آسمان، ملائکه، فرشتگان

ترکیب دو اسم گل و نسا

نام یکی از نوازندگان ایرانی

ترکیب دو اسم امیر و سبحان (پادشاه و پاک)

آن که بوی گل می دهد

خانه، خانمان، قبیله، وطن، زادگاه

شبيه به نيل، مثل نيل

کمین‌گاه، محل گذر

💬 نظرتون درباره این اسم برامون بنویسید